Zavádzanie alergénov s Good Gout: Z obáv sa stáva radostné dobrodružstvo!

Good Gout

Ovocné a zeleninové pyré, prvé domáce pokrmy, nové textúry… Vaše dieťatko práve vstupuje do úžasnej fáze objavovania sveta chutí. A čo to znamená? Nastal čas predstaviť potenciálne alergény do jeho stravy!

Odborníci majú jasno: už od ukončeného 4. až 6. mesiaca môžete začať s podávaním príkrmov s postupným zavádzaním potenciálnych alergénov, čo je kľúčový krok nielen pre rozvoj chutí, ale tiež rozvíja ich toleranciu k týmto potravinám.1

Rodičia, rozumieme vám. „Alergény? Tak skoro?“ Možno máte mnoho otázok – ako, kedy a v akom množstve ich zaviesť? Ale žiadne obavy! Good Gout má pre vás riešenie, ktoré zjednoduší váš život. S novinkami od Good Gout sa totiž zavádzanie alergénov stáva zábavným a jednoduchým krokom k objavovaniu sveta chutí!

Ako to funguje?

Jednoducho! Good Gout uvádza na trh nové príkrmy v praktických kapsičkách, ktoré obsahujú vhodné množstvo potenciálnych alergénov pre prvé zoznámenie. Môžete tak so svojim dieťatkom s chuťou objavovať lahodnú chuť kreviet alebo sladkastú chuť lieskových orieškov. Príkrmy sú navyše obohatené o BIO zeleninu z permakultúrnej záhradky. Jednoduché zloženie s krátkym zoznamom ingrediencií a výnimočnými surovinami dodáva príkrmom šmrnc, ktorý si vaše dieťa zamiluje!

Naše tipy pre zavádzanie alergénov

Keď premýšľate o zaradení nových potravín do jedálnička svojho malého gurmána, určite chcete postupovať s maximálnou starostlivosťou. Značka Good Gout vás prevedie svetom morských plodov a orechov, ale čo ostatné potravinové alergény? Nebojte sa, sme tu, aby sme vás bezpečne previedli aj touto časťou cesty! Naše tipy pre zavedenie alergénov do stravy dieťaťa sme spísali nižšie:

  • Pomaly, ale isto – Začnite s jedným alergénom naraz. To vám umožní sledovať reakcie a prípadné alergie okamžite rozpoznať.
  • Prvá lyžička je dôležitá – Nový alergén zavádzajte počas dňa, keď môžete dieťa pozorovať. Vyhnite sa zavádzaniu nových potravín pred spaním.
  • Vyskúšajte a čakajte – Po zavedení nového alergénu počkajte 3–5 dní, kým pridáte ďalší. Toto okno vám umožní identifikovať prípadné reakcie.
  • Buďte pripravení – Majte po ruke kontakt na pediatra alebo alergológa, pokiaľ by došlo k neočakávanej reakcii.
  • Dajte na intuíciu – Každé dieťa je jedinečné. Ak cítite, že je ešte skoro na zavedenie určitej potraviny, dajte si čas.

Alergické reakcie? Majte to pod kontrolou!

Niekedy sa stane, že niektoré suroviny jednoducho tým najmenším nesadnú. Ak skúšate nový alergén, je dôležité pozorne sledovať, ako naň vaše dieťatko reaguje.

Čo sledovať na pokožke: Ak zaznamenáte opuch tváre, pier alebo jazyka, alebo sa na telíčku vášho dieťatka objavia červené vyrážky či škvrny, je čas zbystriť pozornosť. Svrbenie alebo náhly výskyt ekzému môžu byť ďalšími varovnými signálmi!

Trávenie pod drobnohľadom: Zvracanie alebo opakované hnačky? To nie sú len "obyčajné" problémy s bruškom. Tieto príznaky môžu signalizovať, že niečo nie je v poriadku.

Dych je život: Problémy s dýchaním, hlučné dýchanie, opuch hrdla alebo astma? Tieto príznaky berte naozaj vážne a nečakajte, kým sa situácia zhorší.

Neprestáva plakať? Náhla podráždenosť a neutíchajúci plač môžu byť tiež ukazovateľmi alergickej reakcie. Dieťatko tak môže signalizovať, že niečo nie je v poriadku.

Nezabudnite dôverovať svojmu rodičovskému inštinktu a podporte svoje dieťa na ceste k rozmanitému jedálničku. Buďte sprievodcami svojho malého objaviteľa chutí – s láskou, starostlivosťou a radosťou.

Pripravení na objavovanie? Good Gout vám kryje chrbát!

 

Zdroje:  

  1. https://www.mangerbouger.fr/ressources-pros/ressources-documents-mooc-liens-utiles/professionnels-de-sante/introduction-les-allergenes-alimentaires-des-4-6-mois 

Potravina by mala tvoriť len súčasť zmiešanej a vyváženej stravy dieťaťa.