Nezabudniteľná Baby shower: kontrolný zoznam a nápady!

Očakávate prírastok do rodiny a chceli by ste preňho a nastávajúcu mamičku zorganizovať nezabudnuteľnú baby shower party? Hľadáte kreatívne a zábavné nápady, ako ju urobiť jedinečnou a ako vyčarovať príjemnú atmosféru pre nastávajúcu mamičku a hostí? Máme pre vás niekoľko zaručených tipov, vďaka ktorým si ju budete ešte dlho pamätať.

Ak chcete oslavu začať osobne, oplatí sa investovať do pozvánok. Nejde ani tak o peniaze, ako o energiu a kreativitu.

Papierová a digitálna pozvánka

Ak chcete vytvoriť vizuálne zaujímavú pozvánku, nebojte sa experimentovať s farbami, vzormi a písmom. Môžete použiť obľúbené farby budúcich mamičiek, rodovo neutrálnu levanduľu, jarnú žltú alebo odtieň mäty. Skúste na pozvánku pridať vtipnú básničku alebo obrázok s tematikou bábätka a môžete použiť aj ďalšie prvky, ako je napríklad obrázok z ultrazvuku alebo meno budúceho novorodenca, prípadne jeho "pracovné meno". Pozvánka na oslavu môže byť tradičná papierová pozvánka alebo jednoduchá digitálna, napríklad fotografia v kombinácii s textom. Veľmi originálne môže byť aj krátke a vtipné video!

Navod na pl dort do textu (1)

Vyberte farebnú schému a dekorácie

Výber motívov a farieb je dôležitým a najmä zábavným krokom, pretože farby vytvárajú atmosféru a jednotný vzhľad večierka. Farebnú schému zvoľte napríklad podľa ročného obdobia alebo preferencií budúcich rodičov. Vždy je vhodná tradičná svetlomodrá alebo ružová, ale môžete vyskúšať aj neutrálne farby alebo pastelové odtiene, ako je sivá, béžová, mätovo zelená alebo levanduľová. Pri výzdobe nezabudnite na detaily - obrusy, ozdobné obrúsky, balóny, kartičky, menu a kvetinové ozdoby. Vytvoríte tak krásny a osobný priestor, vďaka ktorému bude tento deň nezabudnuteľný. Nezabudnite ani na detaily, ako sú fotografie budúcich rodičov z detstva, malé detské topánočky a detské oblečenie. Okrem toho, že sú roztomilými dekoratívnymi prvkami, môžu sa použiť aj po oslave.

Zábavné hry a aktivity

Medzi obľúbené hry na Baby showers patrí hádanie mena dieťaťa, prebaľovanie bábiky jednou rukou (so zatvorenými očami) alebo hádanie chýbajúceho slova v detskej pesničke. Zábavný je aj kvíz s detskou tematikou, najmä pre rodičov, ktorí čakajú svoje prvé dieťa. Môžete tiež hádať a kresliť črty tváre bábätka a skúšať, ako bude vyzerať, keď skombinuje črty oboch rodičov. Najúspešnejšie hry môžete odmeniť zábavnými cenami, napríklad malými čokoládkami. Ak sú medzi hosťami talentovaní speváci a hudobníci, môžete ich požiadať o malé vystúpenie a všetci prítomní sa môžu na záver pridať. Môžete zaspievať známu detskú pieseň, ktorú môžete upraviť tak, aby vyhovovala novým rodičom.

Rozmaznávanie budúcej mamičky

Skúste pre mamičku pripraviť relaxačné aktivity, ktoré jej deň oslavy ozvláštnia. Zorganizujte napríklad cvičenie jogy alebo meditáciu, ktoré jej pomôžu upokojiť sa a sústrediť sa na budúce bábätko. Na oslave podávajte ľahké a výživné občerstvenie, napríklad ovocie, smoothies a orechy, aby si mamička, ktorá sa má stať matkou, mohla užiť zdravú energiu. Okrem toho pre ňu môžete pripraviť balíček rozmaznávania, ktorý bude obsahovať napríklad toaletné potreby alebo darčekový poukaz na masáž. Hosťom môžete rozdávať aj darčekové poukážky s malými rozmaznanými úlohami, ktoré by mohli budúcich rodičov potešiť, napríklad poukážku na hodinové stráženie detí, joggingový klub s kočíkom alebo dokonca prípravu obeda pre budúcu mamičku. To všetko sú veci, ktoré prinesú radosť a uľahčia každodenný život nastávajúcich rodičov.

Lahodné pochúťky s detskou tematikou

Vrcholom osláv sú často chutné pochúťky s detskou tematikou, pričom sezónne ovocie a zelenina sa veľmi dobre hodia. Pochúťky môžete ozdobiť tak, aby vyzerali napríklad ako lízanky z detských ponožiek alebo sušienky v tvare detských nožičiek. Oslavu môžete usporiadať aj tak, že každý hosť prinesie niečo pre seba. Aj nápoje môžu mať nádych niečoho výnimočnejšieho. Môžete napríklad podávať nealkoholické koktaily alebo ochutené vody, ktoré ľahko pripravíte pridaním jahôd, citrusových plodov alebo mätových lístkov do perlivej alebo pramenitej vody. A môžete ich pomenovať zábavnými názvami, ako napríklad Detské nočné prebudenie alebo Prekvapenie v košíku s hračkami.

Tipy_nohy (1)

Spomienky zostávajú

Vydarený večierok sa môže stať nezabudnuteľným vďaka zachyteniu prchavých okamihov na fotografiách. Môžete napríklad zabezpečiť profesionálneho fotografa alebo darovať rodičom krásny fotoalbum, do ktorého sa budú ukladať snímky z oslavy. Pekné je tiež vytvoriť na mieste oslavy fotostenu, v ktorej hostia zapózujú s nastávajúcou mamičkou. A veľmi pekným darčekom je aj poukaz na profesionálne fotografovanie v ateliéri profesionálneho fotografa.